Konferencja uzgodnieniowa dotycząca zmiany Kontraktu Terytorialnego

Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej przedstawiło Stanowisko Rządu RP dotyczące zmian w Kontrakcie Terytorialnym dla Województwa Podlaskiego wraz z projektem Aneksu nr 4 do Kontraktu Terytorialnego dla Województwa Podlaskiego.

Zgodnie z ustawą z dnia 6 grudnia 2006 r. o zasadach prowadzenia polityki rozwoju, również Zarząd Województwa jest zobligowany do przygotowania stanowiska dotyczącego zmiany Kontraktu Terytorialnego dla województwa podlaskiego. Zgodnie z ww. ustawą projekt stanowiska Zarządu Województwa Podlaskiego jest przedstawiany do zaopiniowania przez jednostki samorządu terytorialnego znajdujące się na terenie województwa podlaskiego.

W związku z tym 7 lutego 2022 r. odbędzie się konferencja uzgodnieniowa, wynikającą z ustawy o zasadach prowadzenia polityki rozwoju, podczas której projekt Stanowiska Zarządu Województwa Podlaskiego dotyczącego zmiany Kontraktu Terytorialnego dla Województwa Podlaskiego zostanie przedstawiony do zaopiniowania przez jednostki samorządu terytorialnego województwa podlaskiego.

Konferencja odbędzie się w formie on-line 7 lutego 2022 r. o godz. 10.00.

Podczas spotkania zostanie zaprezentowany zakres zmian w Kontrakcie Terytorialnym dla województwa podlaskiego. Dodatkowo zostaną też przedstawione założenia nowego programu regionalnego - Fundusze Europejskie dla Podlaskiego 2021-2027 oraz informacje na temat wsparcia działań związanych z ochroną powietrza w województwie podlaskim.

Osoby zainteresowane udziałem prosimy o potwierdzenie chęci udziału do 3.02.2022 r. na adres e-mail: rpowp@wrotapodlasia.pl.

Po potwierdzeniu udziału zostanie przesłany link do spotkania na platformie ZOOM.

W przypadku pytań można kontaktować się pod numerem tel. 85 66 54 944.

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, że:

• W związku z realizacją konferencji będą przetwarzane dane osobowe uczestników zawarte w zgłoszeniu w celu komunikacji oraz archiwizacji, w tym utrwalenie wizerunku uczestnika w celu udokumentowania wydarzenia.
  • Administratorem danych jest Województwo Podlaskie reprezentowane przez Marszałka oraz Zarząd Województwa Podlaskiego z siedzibą przy ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 1, 15-888 Białystok, tel. +48 (85) 66 54 549, e-mail: kancelaria@wrotapodlasia.pl, wwww.wrotapodlasia.pl.
  • Kontakt do Inspektora Ochrony Danych (IOD): iod@wrotapodlasia.pl.
  • Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych jest obowiązek prawny ciążący na administratorze, związany z koniecznością dokumentowania czynności związanych z konferencją (art. 6 pkt.1 lit. c RODO).
  • Dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom. Dane osobowe mogą zostać ujawnione właściwym organom, upoważnionym zgodnie z obowiązującym prawem.
  • Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Przysługuje Państwu prawo dostępu do swoich danych, żądanie ich sprostowania, żądanie ograniczenia przetwarzania w przypadku wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  • Dane osobowe będą przetwarzane przez okres wynikający z przepisów prawa dot. archiwizacji, lub do momentu odwołania zgody.
  • Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych na niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych.
  • Dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich/organizacji międzynarodowych oraz nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą profilowane.
Powrót na początek strony